Facebook

De hoogtepunten van 2014

Het FoodVillage-team begon dit jaar weer met behoorlijk wat ambitie. En terugkijkend op 2014, mogen we zeggen dat het resultaat niet tegenvalt!

Zo startten we met een tweede project, op de Masaku School for the Physically Handicapped. Daar is nu een prachtige tuin, met extra brede paden en verhoogde zaaibedden zodat ook de kinderen in een rolstoel mee kunnen doen met de lessen. En van de oogst, van courgette en bloemkool tot knoflook en vers fruit, krijgen de kinderen dagelijks een verse lunch. Op de Gitothua Primary School openden we een overdekte lunchplek: de Lishe Bora Hall. De prestaties van de leerlingen op deze school zijn uitzonderlijk gestegen. Dankzij dit succes is het aantal leerlingen meer dan verdubbeld en viel de school flink in de prijzen.

Acties
We blikken terug op een aantal mooie acties. Zo hebben onze teamleden Raoul en Susanne een groep hardlopers bij elkaar gekregen en zijn ze hard gaan trainen voor de Dam tot Dam loop. Onder het motto ‘We run for Food’ haalden zij met z'n allen ruim 1.000 euro aan sponsorgeld op. En we waren voor de tweede keer het goede doel voor het event Bal Zoekt Gat, een topdag met een legendarische opbrengst van 10.000 euro voor de Masaku School. En het allerbelangrijkste: Inmiddels hebben we meer dan 140.000 warme maaltijden op tafel kunnen zetten!

Een bijzonder bedankje
Een aantal partijen en personen verdienen onze bijzondere dank, vanwege hun steun en inzet voor onze scholen: Unesco, Enza Zaden, Gasservice Noord-Holland, Antufen Seeds, Pop Vriend Seeds, Sneeboer & Zonen, Kiwanis West-Friesland, Lionsclub Hoorn-Westfriesland, Junior Kamer West-Friesland, Dennis van der Vliet, Lucas Braas, Bertil van Vugt, Nick Dowse, Jeroen Mantel & Luc Boon.

Maar we zijn nog niet klaar!
Voor het komende jaar hebben wederom mooie plannen. Zo willen we het team van de Githotua Primary School versterken met een professionele tuinman. Op de Masaku School is de keuken toe aan een flinke renovatiebeurt en staat de aanleg van een biogasinstallatie op de agenda. En daar kunnen we nog steeds alle hulp bij gebruiken. We hopen dan ook dat jullie ons blijven steunen en volgen via Facebook en onze website.