Facebook

Mama Kevina Comprehensive Secondary School

Nu onze eerste twee projecten zelfstandig lopen, zijn wij klaar voor een nieuwe uitdaging. En die hebben gevonden via ons netwerk. De stichting Bake for Life tipte ons op de Mama Kevina Comprehensive Secondary School in Tororo, Oeganda.

 

Deze school fungeert als weeshuis en kostschool en onderwijst voornamelijk wezen tussen 11 en 24 jaar uit het Noorden van het land. Een streek geplaagd door oorlogen, overstromingen en de gevolgen van AIDS. Op deze school zitten zo’n 450 kinderen, waarvan sommigen met een handicap. Zij hebben helaas erg veel meegemaakt, sommigen zijn zelfs kindsoldaat geweest, en zij verdienen de kans op een mooie toekomst.

 

Tororo, zo’n 200 km van de hoofdstad Kampala, is een erg droge streek. Maar omdat deze school een eigen bron heeft, is het aanleggen van een tuin goed mogelijk. Zeker omdat we besloten hebben de bestaande bron een upgrade te geven. Dit biedt ons ook de kans om de kinderen opnieuw kennis te laten maken met landbouw. Velen van hen hebben het vertrouwen in een beroep als boer verloren. Wij zijn er ervan overtuigd dat juist een hernieuwde kennismaking met dit beroep, ze een kans op een sterke en zelfstandige toekomst kan geven.

 

Inmiddels is de 2500m2 grote tuin aangelegd en levert inmiddels volop groente voor de leerlingen en verkoop. De tuin heeft 54 zaaibedden van 1x33 meter en is voorzien van een omheining. De leiding van het project ligt in handen van leraar Joseph Wambelle, en hij wordt daarbij geholpen door Edward Mwogezi en Cristiano Omare. Ook is er bij deze school een kippenhok gebouwd.